Hírek

A Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum Pályaorientációs Napján is részt vett a Baranya Megyei Polgári Védelmi Szövetség.

Az oktató tábla segítségével megismerkedhettek a résztvevő fiatalok a szabályos feszültségmentesítési eljárással, az elterjedtebb elektromos csatlakozók, kismegszakítók és biztonsági kapcsolók működtetésének fogásaival, az elektromos gyors leválasztás alkalmazásának fontosságával. A gyakorló táblán sérült vezetékek felismerése mellett, több ügyességi feladatban tesztelhették tudásukat.

Baranya Megyei Polgári Védelmi Szövetség is részt vett a patacsi tűzeset elhárításában

Baranya megyében Pécs-Patacson 2022. augusztus 18-án V. kiemelt fokozatú elhúzódó tűzeset történt.  A beavatkozást nehezítette a tűz rendkívül gyors terjedése, az extrém erdei terepviszonyok, a házak közelsége, a szűk utcák és az oltóvíz utánpótlásának biztosítása. A gyorsan terjedő tűz és a megközelítési nehézségek miatt szükségessé vált a terepen könnyen manőverezhető quadok igénybevétele is. A quaddal rendelkező mentőszervezetek támogatása tette lehetővé a tűzoltók anyagi-technikai utánpótlását, ellátását, váltását.

NEA pályázaton nyert támogatást a Baranya Megyei Polgári Védelmi Szövetség

2021. Október 9-én, Dunaszekcsőn rendezték meg a Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken megalakított települési önkéntes mentőszervezetek nemzeti újraminősítő gyakorlatát. – Képeinket a képtárba találja.

Magatartási szabályok” kiadvány jelent meg a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete támogatásával

Kadarkút és Sellye térségében bekövetkezett vihár által okozott jégkárok elhárításban is részt vett a BMPVSZ